Botez Izabela

Cum organizati cat mai bine o sedinta foto de botez? O sedinta foto de botez este diferita fata de altele, asa cum ar fi sedintele foto de nunta sau cele prilejuite de alte evenimente ale vietii. Sedintele foto pentru botezuri sunt incarcate cu o simbolistica deosebita. Ele nu dureaza foarte mult, dar sunt foarte concentrate. Uneori, parintii copiilor care urmeaza a fi botezati fac si greseli. Dorind sa organizeze totul asa cum se cuvine, ei nu aleg mereu in cunostinta de cauza cel mai bun fotograf pentru ca se grabesc. Uita de faptul ca nu orice fotograf are experienta in sedintele foto ce tin de taina religioasa a unui botez. Unii fotografi sunt foarte buni la nunti sau petreceri corporate, insa nu cunosc foarte bine intregul ceremonial religios. Experienta fotografului in sedintele foto de botez isi poate spune cuvantul. El cunoaste foarte bine totul, fiecare moment in care preotul savarseste sfanta Taina a botezului. Este nevoie sa anticipeze foarte bine ce urmeaza sa se intample, deoarece nu va avea foarte multe ocazii de a fotografia scufundarea in cristelnita sau ungerea cu mir, de exemplu.

Fotografiile la botez

Ce altceva trebuie sa stiti despre desfasurarea unui botez? Dupa ceremonialul religios al unui botez urmeaza petrecerea pe care parintii o dau in cinstea copilului lor. Acolo, lucrurile trebuie tratate diferit si e nevoie de o alta abordare. Oamenii care participa la petrecere se vor bucura daca vor putea sa isi faca fotografii cu copilul sau sa faca fotografii de cuplu pe care sa le primeasca drept amintire de la acel botez. Si petrecerile de botez sunt diferite, caci ele pot fi mai dinamice sau mai linsitite, in functie de muzica, de participanti, de atmosfera creata etc.

Sedinta foto de botez

Fotograful trebuie sa fie mereu prezent acolo unde este actiunea, sa mearga printre invitati si sa surprinda cele mai frumoase momente ale petrecerii. Nu in ultimul rand, inainte de sedinta foto de botez, care poate fi organizata si in natura, ar trebui sa va pregatiti temeinic. Aveti grija sa asigurati lumina corecta, sa alegeti un cadru cat mai frumos pentru fotografiile cu familia si nasii, dar si sa va simtiti in largul vostru, fara a-l stresa pe copil prea mult. El este protagonistul botezului si trebuie sa avem grija sa il facem sa se simta special.

Foto botez Anastasia