Fotograf masini Bucuresti

O astfel de ședință foto cu masini ar trebui să ofere fiecărei poze șansa de a-și spune povestea. Fiecare fotografie va trebui să inspire, să traducă efortul și concentrarea necesară realizării ei și să exprime într-o manieră de-o finețe inexplicabilă că ceea ce vezi e mai mult decât o poză cu o mașină; ceea ce vezi este o manifestare cât se poate de reală a artei în cea mai profundă formă a sa: fotografia. Doar ajungând la acest nivel te vei putea numi un fotograf auto profesionist de evenimente. Un fotograf masini Bucuresti, pe lânga atentia la detalii, pe care trebuie sa o ai pentru a surprinde pozele perfecte cu aceste capodopere pe 4 roti, trebuie sa ai tot timpul în minte ideea de baza: sunt masini de epoca.

Fotografierea masinilor

Cum ar trebui sa arate o sedinta foto profesionala pe nisa auto pentru un fotograf de masini? Imaginați-vă doar prezența la un astfel de eveniment în care mașini de epocă și adevărate bijuterii auto de colecție vă inundă privirea. Ce ați simți? Nu știu voi, însă știu ce am simțit eu. În calitate de fotograf de eveniment, în aceste situații trebuie să lași deoparte orice emoție, trebuie să treci rapid peste dulcegării și peste coloristica ce-ți răpește sufletul și să te focusezi pe obiective. Obiectivul principal din acea zi pentru mine a fost destul de clar. Mi l-am repetat în minte la nesfârșit: obține o galerie de impact în urma unei ședințe foto profesioniste! Un simplu search pe Google te pune în fața unui fapt interesant: o mașină este compusă, în medie, din 8500 de piese distincte. Un adevărat fotograf profesionist de evenimente va trebui să surprindă toate acele piese într-un tot unitar, care să fie în perfectă concordanță cu stilul evenimentului și să exprime ideea de bază. Astfel, o ședință foto profesionistă, în aceste condiții, va trebui să exprime nu doar dragostea față de aceste mașini, ci și atenția cu care au fost concepute și respectul față de fiecare model în parte.

De ce aceasta sedinta foto difera de orice alta sedinta din perspectiva unui fotograf de masini Bucuresti? Poate gândim ciudat uneori, ca fotografi profesionisti, însă pentru noi fiecare ședință foto este diferită prin o mulțime de elemente cheie. Aceasta a trebuit să fie diferită de o simplă ședință foto poziționată pe nișa auto, deoarece, în concepția mea, fotografierea unor mașini de operă nu e o simplă realizare a unui colaj foto pentru prezentarea mașinii sau pentru ca proprietarul să poată avea câteva poze cu investiția sa de preț. Această prezentare a fost percepută mai mult ca un vernisaj, iar stilul impus de acest soi de eveniment este unul nobil.

Fotograf auto

În zilele noastre există diverse lumi, există diverși oameni care percep lucrurile în mod diferit. În urma fotografierii unui eveniment mi-am dat seama însă că pot exista de multe ori și puncte comune. Am învățat din această experiență un lucru cert: Unii oameni iubesc mașinile! Fie că sunt percepute ca simple obiecte, fie că sunt folosite de unii pentru a-și atinge anumite scopuri, fie că sunt percepute ca fiind o adevărată artă exprimată tacit, mașinile au fost cuvântul de ordine rostit în acea zi minunată. În postura de fotograf profesionist de evenimente am surprins anumite chestiuni la acest eveniment care m-au făcut încă odată să realizez cât de mult îmi place ceea ce fac. Această ședință a fost diferită prin faptul că acest bijuterii auto determină o anumită prestanță, iar cel ce le fotografiază va trebui să ridice la rang de artă ședința foto. Pozele vor trebui să fie perfecte, nu doar din punct de vedere grafic, dar și din punct de vedere scenaristic. Și când spun scenaristic, mă gândesc la faptul că această galerie ar trebui să joace rolul unei piese de teatru sau ar trebui să prezinte o poveste a fiecărei mașini în parte.

Vernisaje si expozitii